بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

(¯`•¸•´¯)U Follow Me(¯`•¸•´¯)

Friday, December 3, 2010

# seronok jah #

Entri ni diedit semula sebab dapat idea dari blog seorang sahabat.

Sedang dalam bas, kedai makan, dalam kereta dan dimana saja aku berada diluar rumah pasti saja terjumpa dengan sepesis kereta keluaran perodua iaitu myvi..(tergelak sedikit)

Teringat pula kisah aku dgn myvi juga seperti disini hehe..

Dalam kepekatan malam..haha...teringat kejadian berlaku rabu malam khamis..bergetar-getar telifon selular aku menandakan banyak mesej masuk termasukalah mesej orang yang tak dikenali...aku duduk di kerusi sambil pandang ke hadapan kononya fokus..sebenarnya dah masuk 6 kumpulan buat pembentangan malam tu..tapi satu kumpulan je dapat aku fokus iaitu kumpulan aku sendiri lah..=D

Gggrrr...gggrrr...gggrrr..oppss vibrate kuat sangat..mesej dari kak nadiah masuk “dik nanti habis kelas akk amek”.lalalala...

Malam makin larut, jam aku yang cantik tp sekarang dah tanggal talinya menunjukkan pukul 10 malam..jeng3x...”en bob, sy mintak keluar awal ye sebab ade hal” ting..tong..kelentong...tp betul je memang ada hal..

5minit tunggu kak nadiah tapi tak muncul jugak...angin malam membuatkan tubuh betambah dingin, sekali pandang aku ternampak kelibat putih-putih..huhu...eh2, kak nadiah rupanya dengan myvi putih...

Krek..(bunyi bukak pintu kereta,yeke?)..fuh! dahsyat lah kereta ni (keadaan di dalam yang agak berselerak), 1st time nampak..

Ok, fine...naik dan terus kan perjalanan...destinasi pertama petronas isi minyak, lepas tu pergi kedai makan cecupak ke cupak ek lupa pulak, akhir sekali baru balik kampus laksanakan tanggungjawab di UPSI...=p

Uh, tak sangka pulak masa nak ke petronas, kak nadiah perasan jalan di sebalah kanan ada pemeriksaan polis...tup,tup kat situ jugak berhenti tukar pemandu..

Sekarang aku mengambil alih di seat pemandu..pakai tali pinggang, betulkan kerusi, tengok side mirror, tengok cermin belakang..ok semua perfect...lepas tu jalan la..

Kereta bergerak perlahan dan seyum melepasi polis...eh! polis suruh berhenti jugak...ok, fine ( muka cuak je ni)..

Dialog dalam kereta:

Aku: adeyy, kene tahan jugak..kenapa ntah...huhu (sambil buka seat belt)

Kak nadiah: cepat, buka tingkap..

Aku: ni mana butang window ni. Tak nampak la kak. Bukak kan lampu jap.

Kak nadia meraba-raba cari lampu, pun tak berjaya nak bukak. Polis dah di sebelah kereta sambil ketuk cermin, maknanya dia suruh bukak tingkap tu.

Aku pun terus je bukak pintu..eh! tiba2 polis cakap, kenapa tak pakai seat belt ni.. “en, td sy pakai je. Ni sebab nak turun yang bukak seat belt, sy tak tipu en.”

Ok,dah2 pergi kat meja sana tu..=D



1 comment:

✿An-Nur Farhah Amanina✿ said...

nasib tak terkencet dalam suar ;)

Another Templates


-Dani-